Nieuws Limburg Nieuwe eigenaars voor frisse wind bij Stokjes

Nieuwe eigenaars voor frisse wind bij Stokjes

Nieuwe eigenaars voor frisse wind bij Stokjes

De firma Stokjes uit Tessenderlo, gespecialiseerd in luchtbehandeling, heeft twee nieuwe aandeelhouders. Jeroen Michiels en Jerome Leclef nemen een meerderheidsbelang in het bedrijf, terwijl de vorige eigenaar Peter Poets en zijn dochter Kimberly aan boord blijven met een minderheidsbelang.

De firma’s Stokjes en Air Support zijn actief in de productie, plaatsing en het onderhoud van luchtgroepen, -filters, en -kanalen voor ziekenhuizen, labo’s, scholen, kantoren, fabrieken, winkels en woningen. Beide entiteiten worden in de nieuwe structuur ondergebracht onder een nieuwe holding, European Ventilation Technics of EVT genaamd. De locatie in Tessenderlo blijft behouden. “Met de komst van een nieuwe aandeelhouders is het bedrijf klaar om verder te timmeren aan de groei”, zegt Peter Poets. “We hebben een stevig groeiparcours achter de rug en staan met een aantal exclusieve producten aan de absolute top in Europa. Om op deze weg verder te gaan en mijn opvolging te verzekeren, was het tijd om versterking aan boord te halen.”

Jeroen Michiels stapt in als hoofdaandeelhouder bij EVT. Hij zal Peter Poets initieel bijstaan, om op een termijn van 3 jaar de rol van CEO volledig op te nemen. Jeroen komt uit een ondernemersfamilie uit Diest en verdiende eerder zijn sporen als management consultant en financieel analist. Jerome Leclef vervoegt het bedrijf als minderheidsaandeelhouder en bestuurder. Hij is een serie-ondernemer die als stille vennoot zijn steun verleent.

Jeroen en Jerome hebben er alvast zin in. “We staan te popelen om op deze mooie fundamenten verder te bouwen en om, samen met Peter, Kimberley en de hele ploeg, het bedrijf verder op eigen kracht te laten groeien.” l

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.