Nieuws Limburg Nieuwe fabriek voor elektronica komt naar Hasselt

Nieuwe fabriek voor elektronica komt naar Hasselt

Nieuwe fabriek voor elektronica komt naar Hasselt

Silicon Line, een internationaal bedrijf dat componenten maakt voor consumentenelektronica, gaat 3,5 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Hasselt. Op termijn kunnen er een 30-tal mensen aan de slag. Het geld voor deze investering werd zopas opgehaald bij bestaande en nieuwe financiële partners, waaronder Capital-E Arkiv (Antwerpen) en LRM (Hasselt).

Silicon-LineSilicon Line ontwikkelt geïntegreerde schakelingen en oplossingen voor optische connectoren. Het gaat om verbindingen die toelaten dat consumentenelektronica als tv’s en smartphones sneller met het internet en met elkaar kunnen communiceren. Een onderdeel daarvan, meer bepaald de verpakking van de optische componenten (Optical Sub Assemblies), zal in de toekomst in Hasselt geproduceerd worden. Silicon Line investeert daarvoor 3,5 miljoen in de uitrusting van een productiefaciliteit op de Corda Campus. Er kunnen in eerste instantie 5 mensen aan de slag, om binnen de 5 jaar te groeien naar een 30-tal.

De middelen voor dit project maken deel uit van een groter pakket van 6,3 miljoen euro dat het bedrijf zopas wist los te weken bij bestaande en nieuwe investeerders. Een Duits kapitaalfonds en het Antwerpse Capital-E Arkiv waren al aandeelhouders en krijgen nu het gezelschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die trouwens eigenaar is van de Corda Campus en zo de onderneming naar hier wist te lokken.

“Het kapitaal zal ons helpen te industrialiseren en ons technologieplatform te verruimen,” zegt Ruud van der Linden, CEO van Silicon Line. “De investering zal ook onze internationale expansie versnellen.” Stijn Bijnens, CEO van LRM, vult aan: “Deze hoogtechnologische productieplant zal een belangrijke hefboom creëren voor andere R&D-projecten. Heel wat onderzoeksinstellingen zijn alvast zeer geïnteresseerd om samen te werken met Silicon Line.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.