Nieuws Limburg Nieuwe fabriek voor Silmaco in Lanaken

Nieuwe fabriek voor Silmaco in Lanaken

Nieuwe fabriek voor Silmaco in Lanaken

Omdat de bestaande installaties verouderd waren, heeft Silmaco in Lanaken zopas een gloednieuwe fabriek in gebruik genomen. “We hebben zowat 9 miljoen euro geïnvesteerd in deze moderne productieplant,” zegt gedelgeerd bestuurder Heidi Machiels. Het natriumsilicaat dat hier wordt gemaakt, is een scheikundige verbinding, die zowel in vloeibare vorm als granulaten bestaat. Het product wordt gebruikt bij de fabricage van papier, wasmiddelen, cement, enzovoort. Silmaco voert zowat 80% uit, vooral naar multinationals in Duitsland en Frankrijk.

“Daarnaast gaat ook 10% van onze productie naar landen buiten Europa,” verduidelijkt Heidi Machiels, die zowat 4 jaar geleden de leiding van het familiebedrijf overnam van haar vader. “De VS, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten,… We proberen ook binnen te geraken in Japan, maar dat is niet zo eenvoudig.”

Silmaco stelt ongeveer 40 mensen tewerk en haalt een omzet van 18 miljoen euro. Dat is 16% meer dan in het vorige boekjaar (2009). Het Lanakense bedrijf heeft dus duidelijk de wind in de zeilen, al dreigen de prijsstijgingen van de grondstoffen het succesverhaal enigszins af te vlakken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.