Nieuws Limburg Nieuwe fitness: overdag voor school, ’s avonds voor iedereen

Nieuwe fitness: overdag voor school, ’s avonds voor iedereen

Nieuwe fitness: overdag voor school, ’s avonds voor iedereen

Op 15 september opent in Hasselt een nieuwe fitnesszaak. Geen gewone, deze keer, want Fitclass Hasselt is gevestigd in de gebouwen van Hogeschool PXL. Overdag kunnen de leerlingen er terecht om hun fysieke paraatheid te vergroten, na 17 uur is het complex toegankelijk voor Jan en alleman.

Het nieuwe centrum is een unieke samenwerking tussen Hogeschool PXL en VZW FitClass België. Ze noemen het een Beweeg –en Adviescentrum dat wordt ingericht in de sporthal aan de Vilderstraat. Overdag zullen de leerlingen er terecht kunnen. Omdat de accommodatie anders ’s avonds leeg staat, wordt het fitnesscentrum publiek toegankelijk.

De aanpak die Fitclass hanteert verloopt via een vast stramien. Iedere klant krijgt eerst een uitgebreide, sportwetenschappelijk onderbouwde fitheidsanalyse. Op basis van deze gegevens ontvangt de sporter een persoonlijk 12-weken-beweegplan. Dit kan zelfstandig worden afgehandeld of gebeuren onder begeleiding van een deskundige coach. Om het programma te volgen volstaat 2 keer een uur sporten per week, weliswaar volgens de juiste intensiteit en dosering op basis van de persoonlijke belastbaarheid en conditie.

Nog opmerkelijk: de leerlingen van PXL mogen overdag gratis gebruik maken van deze fitness. Na de schooluren wordt er voor de andere mensen een voordelig tarief aangerekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Halen, Houthalen-Helchteren
Halen

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.