Nieuws Limburg Nieuwe garage BMW en Mini komt in Zonhoven

Nieuwe garage BMW en Mini komt in Zonhoven

Nieuwe garage BMW en Mini komt in Zonhoven

Nadat het bedrijfspand van Maes Machines in Zonhoven enkele jaren te koop heeft gestaan, is er eindelijk een nieuwe bestemming voor gevonden. Automotive & Mobility Invest, de holding waartoe BMW van Osch behoort, gaat er een volledig nieuwe vestiging bouwen voor jonge tweedehandsvoertuigen van BMW en Mini. Peter Guelinckx investeert 3 miljoen in het complex dat eind oktober al klaar zal zijn.

Het gebouw van Maes Machines ligt op een zichtlocatie aan de Heuveneindeweg in Zonhoven, zeg maar het verlengde van de Kempische Steenweg ter hoogte van de afslag naar Ter Donk/Beringen. De zaakvoerders van de handel in tuinmachines waren al jaren op zoek naar een overnemer en koper van hun gebouw. Diverse keren sprong een deal op het nippertje af. Nadat er een volledige uitverkoop werd gehouden, is nu ook de site verkocht.

Automotive & Mobility Invest, de holding van ondernemer Peter Guelinckx, heeft als nieuwe eigenaar een grondwerker aangesteld om alle gebouwen op de site af te breken. “In de plaats komt een gloednieuwe showroom die we gaan gebruiken om tweedehandswagens van BMW Premium Selection en Mini Next te tonen aan het grote publiek”, zegt Peter Guelinckx. “Deze vestiging zal dezelfde look & feel hebben dan de andere showrooms van BMW en Mini. De klanten worden er in dezelfde omgeving ontvangen. Tegelijk blazen we hiermee de concessie van Osch nieuw leven in.”

Er zullen zo’n 100 wagens tentoongesteld kunnen worden. De werken moeten eind oktober al afgerond zijn. Automotive & Mobility Invest investeert hiervoor 3 miljoen euro. Ontwerper is MaMu Architecten uit Hasselt, als aannemer is gekozen voor Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.