Nieuws Limburg Nieuwe golf van spookfacturen treft Limburgse ondernemers

Nieuwe golf van spookfacturen treft Limburgse ondernemers

Nieuwe golf van spookfacturen treft Limburgse ondernemers

Tal van bedrijven in Limburg hebben dezer dagen een ‘factuur’ ontvangen van OfficeConnectStore, een bedrijf met postadres in Barcelona. Er wordt een bedrag van 980 gevraagd, zogezegd om een ‘business-licensie’ te verlengen. De politie waarschuwt dat het om oplichters gaat, die hun technieken al vele maanden uitproberen in het hele land. Ook uit andere regio’s, zoals Roemenië, komen soortgelijke brieven toe. OfficeMax is een andere naam die in dat verband opduikt.

“De factuur is eigenlijk een aanbieding waarbij geen enkele betaalverplichting geldt”, aldus de politie. “Wie wel betaalt, gaat daardoor eigenlijk een overeenkomst aan, waardoor de kosten nog veel hoger kunnen oplopen dan het factuurbedrag. Zo staat het immers in de kleine lettertjes: wie op het aanbod ingaat, wordt tot verdere betalingen verplicht.”

Het komt er dus op neer de spookfactuur zo snel mogelijk weg te gooien. Wie niet goed heeft opgelet en toch heeft betaald, kan best een klacht indienen bij de politie en zijn bankinstelling verwittigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.