Nieuws Limburg Nieuwe incubator opent de deuren in Kinrooi

Nieuwe incubator opent de deuren in Kinrooi

Nieuwe incubator opent de deuren in Kinrooi

Vrijdag opende Agropolis, de Vlaamse incubator voor nieuwe land- en tuinbouw, officieel zijn deuren in het Limburgse Kinrooi. De bedrijven die zich er zullen vestigen, komen terecht in een innovatieve en inspirerende Agro-Community die niet alleen ondernemerschap aanscherpt, maar ook samenwerking en creativiteit stimuleert. Naast de officiële inhuldiging van de gebouwen, worden ook de winnaars van de AgroChallenge bekendgemaakt. Zij huizen ook meteen in in Agropolis en krijgen de nodige coaching en infrastructuur om hun onderneming verder te laten groeien.

Onbekend is onbemind. Dat de land- en tuinbouwsector vaak innovatieve technologische pareltjes voortbrengt, blijft meestal onder de radar. Dat ze zich bovendien concentreren in Kinrooi, in de oostelijke uithoek van onze provincie, helpt er niet aan. Het is daar dat Agropolis vrijdag het nieuwe incubatorgebouw heeft geopend. Als één van de clusters voor start-ups, brengen de gemeente Kinrooi, LRM, de Provincie en andere partners, hier de bedrijfjes onder die hun beste ideeën voor vernieuwende land- en tuinbouwproducten laten rijpen.

Het incubatorgebouw beschikt over twaalf kantoren, vier productie-units, een kantoorruimte met flexplekken en vergader- en netwerkruimtes. Daarnaast worden bewoners voorzien van de nodige infrastructuur en administratiediensten.

“Agropolis heeft een unieke focus, namelijk broed- en kiemkamer zijn voor agro-tech bedrijven”, zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. “Het is een specifieke niche waar Limburg dankzij een bloeiende land- en tuinbouwsector voorsprong moet behouden. De combinatie van een incubator voor start-ups, samen met een bedrijventerrein op een prachtige locatie, laat toe dat er een breed pallet van bedrijven naar deze site kunnen komen.”

Pleunis Biochamp, Machinecoöperatie Agropolis Kinrooi, Fish2Be en Storm Seeds zijn de eerste bedrijven die zijn gestart op de site. Er zijn ook al 4 bewoners van de incubator: Bovigen-Boveco legt de focus op de ondersteuning van melkveebedrijven. IPM Impact is dan weer gespecialiseerd in geïntegreerde pestbestrijding. Xpert4Growth vermarkt producten als stimulans voor het natuurlijk weerstandssysteem van planten. Tot slot zal Rendocan onderzoek naar medicinale cannabis verrichten vanuit Kinrooi.

Open voor het grote publiek
“Het zijn stuk voor stuk bedrijven die aantonen dat het gebruik van innovatieve technologieën onze wereld alleen maar beter en duurzamer maakt”, zegt manager Kristof Das. Om ook het grote publiek daarvan te overtuigen, doet Agropolis op zondag 7 oktober mee aan Open Bedrijvendag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.