Nieuws Limburg Nieuwe ingenieurs blijven haast onvindbaar

Nieuwe ingenieurs blijven haast onvindbaar

Nieuwe ingenieurs blijven haast onvindbaar

Een 30-tal bedrijven sloegen dinsdag hun tenten op bij Voka Limburg om tijdens een ‘jobdating’ nieuwe potentiële arbeidskrachten op de kop te tikken. Vooral ingenieurs en andere technische profielen waren fel gegeerd. Zo’n 170 vacatures stonden tegen de muur aan de inkom te blinken. Hoewel de opkomst niet gering was (zo’n 250 bezoekers), en er heel wat waardevolle contacten uit de gesprekken voortvloeiden, was de discrepantie tussen vraag en aanbod voor deze beroepsgroepen frappant. Want hoezeer er ook wordt gesproken over crisis en hoge werkloosheid, de jobs voor gespecialiseerde technische functies blijven een knelpunt. Een ingenieur in de bouw is iemand helemaal anders dan in de IT, chemie of elektronica.

SONY DSCDat bleek ook tijdens de contactdag van Voka. De bedrijven én de werknemers bleven in vele gevallen op hun honger zitten om tot de perfecte match te komen. De directe contacten waren een pluspunt, maar brachten niet zelden een grote kloof tussen benodigde vaardigheden en verwachtingen van de kandidaat aan het licht. In deze beroepsgroep zijn gespecialiseerde vakmensen, naast erg gemotiveerde schoolverlaters, nog steeds gegeerd wild. Er wordt hard getimmerd aan de weg om die kloof te dichten, maar hij is erg lang en nog vol tal van obstakels.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.