Nieuws Limburg Nieuwe inpaklijn voor 30.000 eieren per uur

Nieuwe inpaklijn voor 30.000 eieren per uur

Nieuwe inpaklijn voor 30.000 eieren per uur

Bolderhof in Zonhoven, één van de grootste productie- en verpakkingsbedrijven voor biologische eieren, heeft fors geïnvesteerd in een nieuwe inpaklijn. Die kan per uur zo’n 30.000 verse eieren (afkomstig van 100.000 legkippen) sorteren en vervolgens in doosjes, op trays en op palletten verzamelen. Gezien de verdubbeling van de capaciteit, heeft Bolderhof nu veruit het grootste biologische eierpakstation van Vlaanderen. Zowat een derde van alle biologische eieren in België worden er verwerkt. De nieuwe installatie werd vorige week aan het grote publiek voorgesteld.

Bolderhof is tevens één van de vaandeldragers van de Belgische biovoedingssector. Als houder van het kwaliteitslabel Biogarantie, laat Bolderhof zich bijkomend controleren of ze voldoen aan extra eisen voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

(Foto: Frank Toussaint voor BioForum)

(Foto: Frank Toussaint voor BioForum)

“Ik wil met mijn bedrijf een motor zijn voor de verduurzaming van andere bedrijven uit de (biologische) landbouwsector,” aldus Griet Maes. “Dit vertaalt zich onder meer in een eerlijke prijs voor de biologische kippenboer en het bewust omspringen met water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval.”

Het pakstation is daar een voorbeeld van. Het produceert weinig afval en verbruikt enkel water om de machines te reinigen. De eieren worden getransporteerd in herbruikbare containers. “De huidige eierdoosjes zijn gemaakt uit gerecycleerd karton, maar ik bekijk voortdurend nieuwe mogelijkheden zoals bijvoorbeeld doosjes gemaakt uit gras.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.