Nieuwe kandidaat-investeerder tegenover Ford

Het leegstaande gebouw van het in 2011 failliet verklaarde Cavale, vlak tegenover de Ford-fabrieken, is zo goed als verkocht. Als de bank voor 31 januari akkoord gaat, is de deal rond. De curator wil nog niet kwijt wie het hoogste bod heeft uitgebracht of wat de exacte plannen van de koper zijn. "Na het fiat van de bank moeten wij nog de machtiging van de rechtbank krijgen om het goed onderhands te verkopen. En dan is alles officieel," aldus curator Luc Renier.

luc vandeweyerHet gaat in ieder geval niet om de groep van 10 Genkse kmo's, die er onder de naam Sharepoint Genk Zuid, een nieuw bedrijvencentrum wilde bouwen en er minstens 400 jobs ging creëren. "Dat klopt. We hebben het bericht gekregen dat er een hoger bod is uitgebracht," zegt Luc Vandeweyer (foto), één van de initiatiefnemers van Sharepoint Genk Zuid. "Erg jammer, want nu moeten we op zoek naar een andere locatie om onze plannen te realiseren. De partners van ons project zien nog steeds opportuniteiten in een modern bedrijvencomplex met gemeenschappelijke faciliteiten, waarin ze elk de ruimte en flexibiliteit hebben om hun groeiplannen gestalte te geven. Het aantal initiële kandidaten om mee te doen, is intussen opgelopen tot 14. Samen willen we nog steeds minstens 400 nieuwe banen scheppen. Maar de tijd dringt, want het plaatstekort bij vele partners is zo nijpend dat een oplossing niet te lang mag uitblijven."

Sharepoint Genk Zuid stelt tot slot blij te zijn dat er concrete investeringen komen in het voormalige Cavale-gebouw en hoopt dat de hoogste bieder er eveneens honderden nieuwe jobs kan scheppen.