Nieuws Limburg Nieuwe kantoortoren weldra in Genk

Nieuwe kantoortoren weldra in Genk

Nieuwe kantoortoren weldra in Genk

Startende ondernemers en kleine bedrijven kunnen vanaf eind 2015 terecht in een gloednieuw complex op de bedrijventerreinen van Genk-Oost. Met de bouw van een zeven verdiepingen tellende kantoortoren en bijhorende bedrijfsruimte krijgt de centrumstad er in één klap maar liefst 5000m2 groeiruimte bij.

Herodiontoren GenkProjectontwikkelaar LRH wil met dit project vooral opportuniteiten bieden aan jonge ondernemers, start-ups en bloeibedrijven. De toren bestaat uit een vijftigtal kantoren tussen de 11 en 34 m2 en vijf middelgrote ruimtes tussen 115 en 187 m2. De Herodiontoren, zoals het gebouw zal heten, wordt gebouwd op een afgevlakte terril en reikt bijgevolg tot 36 meter hoog.

De bijhorende atelier- en/of magazijnruimtes hebben een vrije hoogte van 6,8 meter en zijn combineerbaar met de kantoren. In totaal wordt er zo’n 5.000 m2 nieuwe bedrijfsruimte gebouwd.

LRH staat in voor de bouw en realisatie en heeft daarvoor het aannemingsbedrijf Alfa Bouw uit Hamont-Achel onder de arm genomen. Met een kapitaalinjectie van 4 miljoen euro privé-kapitaal mogen de toekomstige werknemers (een 100-tal) uitkijken naar de verwezenlijking van deze nieuwe ‚landmark’ in het Limburgs economisch landschap.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.