Nieuws Limburg Nieuwe KMO-gronden in Hoeselt, Houthalen en Opglabbeek

Nieuwe KMO-gronden in Hoeselt, Houthalen en Opglabbeek

Nieuwe KMO-gronden in Hoeselt, Houthalen en Opglabbeek

Als eerste van een hele reeks, hebben 3 regionale bedrijventerreinen een goedkeuring voor uitbreiding op zak. “We gaan nu de planningsprocessen opstarten in het kleinstedelijk gebied Bilzen (grondgebied Hoeselt) en ter hoogte van de economische knooppunten Houthalen-Helchteren en Opglabbeek,” zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, Inge Moors.
inge moors“Het zijn de eerste gebieden die zijn aangeduid na een grootschalige studie (Rubelim) waarin werd bepaald waar er zo’n 280ha bijkomende KMO-gronden in Limburg kunnen aangesneden worden.” Voor de 3 eerste zones zal nu een milieu-effectenrapport en een landbouweffectenrapport worden opgesteld, dat de impact van de nieuwe gebieden op vlak van natuur en landbouw berekent.

Daarnaast heeft de deputatie van Limburg beslist om het terrein Tongeren-Oost met 50ha uit te breiden en in Sint-Truiden de uitbreidingsgrenzen voor de industriezone van Brustem vast te leggen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.