Nieuws Limburg Nieuwe kmo-zone in Bilzen goed voor 300 jobs

Nieuwe kmo-zone in Bilzen goed voor 300 jobs

Nieuwe kmo-zone in Bilzen goed voor 300 jobs

Het stadsbestuur van Bilzen heeft een bedrijventerrein van 14 hectare bijna helemaal verworven om er kmo’s onder te brengen. In de eerst volgende weken zullen de eerste percelen van de 9 hectare die nog beschikbaar is, toegewezen worden aan lokale ondernemers. Zo’n 30 bedrijven zijn er welkom. In het gebied, De Spelver genaamd, zullen op termijn ongeveer 300 mensen tewerkgesteld worden. Vandaag is het terrein nog grotendeels een uitgestrekt landbouwgebied.

Burgemeester Sauwens: “De realisatie van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan loopt echter voorspoedig. De gemeente heeft met de recente verkoopovereenkomsten, nu 85 procent van de nodige gronden verworven. Dat is goed nieuws voor de lokale ondernemers die in de dorpskern geen ruimte hebben om uit te breiden.” De eerste lichting van nieuwe ondernemingen zou al vrij snel met de bouwwerken kunnen starten.

Koppelbouw
“We waken hierbij over een duurzame inplanting van de bedrijven,” aldus schepen van ruimtelijke ordening Inge Moors. “Zo zal koppelbouw van de bedrijfsgebouwen gestimuleerd worden. Momenteel bekijken we tevens hoe we een gemeenschappelijke waterbuffering kunnen creëren.”

JoGe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.