Nieuws Limburg Nieuwe lijm halveert wachttijd bij Carglass

Nieuwe lijm halveert wachttijd bij Carglass

Nieuwe lijm halveert wachttijd bij Carglass

In Hasselt is dinsdag een nieuwe lijm voorgesteld waarmee een autoruit kan vastgezet worden. Omdat de lijm kan drogen terwijl het voertuig rijdt, moeten de klanten bij een schadegeval een uur minder lang wachten. Carglass, dat het product heeft ontwikkeld, stelde ook een innovatief systeem voor waarmee slimme camera’s, die vanaf 2017 op alle voorruiten van nieuwe auto’s zullen aangebracht zijn, kunnen gekalibreerd worden na een herstelling.

IMG_20150324_112908_1Carglass België was op zoek naar een manier om de servicegraad te verhogen bij klanten die nu voor de vervanging van een autoruit zo’n 2 uur moeten wachten. De oplossing is een nieuwe soort lijm waarmee de ruit vastgeplakt wordt. In samenwerking met een Zwitsers bedrijf werd een product ontwikkeld dat kan drogen terwijl het voertuig rijdt. Daarom kan de klant al na een uurtje het servicecentrum kunnen verlaten. Tijdens de demonstratie werd getoond dat de lijm na een uur drogen zo sterk is dat de hele wagen kan omhoog worden gehesen aan een bevestiging op de ruit.

Carglass stelde nog een tweede innovatie voor. Het gaat om een systeem om camera’s te kalibreren die om veiligheidsredenen op de voorruit van auto’s zijn bevestigd. Zo geven de sensoren van de camera’s bijvoorbeeld een signaal als de wagen sterk van zijn lijn afwijkt. Momenteel beschikt nog maar 4 procent van de wagens over deze detectiesystemen, maar tegen 2017 zullen alle voertuigen ermee uitgerust zijn. Nieuwe wetgeving zal leveranciers van autoruiten verplichten om de camera’s opnieuw af te stellen nadat de autoruit is vervangen of hersteld. Carglass wil hier op vooruitlopen door nu al de kalibratietechniek toe te passen en zo, na een interventie, de veiligheid van de autobestuurders te verzekeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.