Nieuws Limburg Nieuwe naam en extra ankers voor Genks bedrijf

Nieuwe naam en extra ankers voor Genks bedrijf

Nieuwe naam en extra ankers voor Genks bedrijf

Thor Maintenance, een Genkse onderneming die tot dusver vooral actief is in de optimalisatie van technische installaties, wordt herdoopt tot Menthor. Zaakvoerder Geert Nies breidt tevens de dienstverlening uit met afdelingen voor engineering en safety. “Daarmee wordt Menthor een ‘single point of contact’ voor het begeleiden van alle technische projecten”, zegt Geert Nies.

“Naar analogie van de bouwsector, willen wij de architecten zijn voor industriële installaties”, legt Geert Nies van Menthor uit. “We willen als externe specialisten betrokken zijn van idee tot de oplevering. We geloven sterk dat de gestructureerde samenwerking met zowel interne als externe experten een grote meerwaarde betekent. Deze vorm van co-creatie faciliteren we met een platform dat we hebben opgezet. Ons Collaboratief Asset Management Platform laat toe dat externe specialisten en asset owners, eenvoudig en efficiënt met elkaar kunnen samenwerken.”

Menthor wil niet alleen projecten van a tot Z opvolgen, maar ook deelaspecten binnen een bestaand systeem of groter project voor zijn rekening nemen. Zoals in één van de nieuwe afdelingen Engineering, waarvoor Geert Nies expert Frank Claessens onder de arm heeft genomen. “Als rasechte Project Engineer met ervaring in vele industrietakken, zijn wij er samen van overtuigd dat ons model een serieuze meerwaarde zal creëren”, zo klinkt het. “Co-creatie is volgens ons de enige weg in een industrie waar steeds meer een beroep gedaan moet worden op externe specialisten om de zaken gedaan te krijgen.”

Zoals de naam misschien al verraadt, is het vernieuwde Menthor te vinden in de Incubathor van het Thor Park in Genk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Rofix wil alles naar Polen verhuizen

Het familiale bedrijf Rofix uit Dilsen-Stokkem, gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen voor radiatoren, kondigt de intentie aan om de volledige productie naar… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.