priceless it

Nieuwe naam en gebouw voor snelgroeiend IT-huis

Codecapital is de nieuwe naam van het jonge Limburgse softwarehuis dat met behulp van een poule aan buitenlands IT-talent, tegemoet komt aan de digitale wensen van Belgische bedrijven en organisaties. "De naamswijziging is onderdeel van een groot, ambitieus plan, waarbij we zowel ons team van projectmanagers in Limburg als onze vaste medewerkers in het buitenland, sterk gaan uitbreiden", zeggen Pascal D'Helft en Bart Jansen, co-founders en zaakvoerders van Codecapital.

Codecapital werd opgericht als Priceless-IT, een softwarebedrijf met een bijzondere werkwijze. "Door het grote tekort aan IT'ers in België, duurt het vaak enorm lang eer lokale bedrijven hun website, app of andere digitale toepassing op de wereld krijgen", aldus D'Helft en Jansen, die intussen ook Guy Dullaert en Kurt Aerts als medevennoot hebben verwelkomd. "Om toch snel en betaalbaar een kwalitatief project te realiseren, beschikken wij over poule van eigen mensen én freelancers in het buitenland, die volgens de instructies van onze Limburgse projectmanagers, de toepassingen realiseren. Een simpele, maar zeer waardevolle formule die voor alle partijen alleen maar voordelen oplevert."

Om het nieuwe hoofdstuk in de groeiplannen vorm te geven, werd gekozen voor een nieuwe naam: Codecapital. "De codes die we schrijven voor de projecten van onze klanten, komen uit alle hoofdsteden van de wereld", zo verklaren de zaakvoerders de naamkeuze. "Capital verwijst ook naar 'human capital': het grote tekort aan gespecialiseerde IT'ers in België vangen wij op met onze oplossing."

Codecapital is ambitieus. "We werken momenteel met 6 projectmanagers in Limburg en hebben nog 3 vacatures openstaan", aldus Jansen en D'Helft. "Dit lokale team krijgt dus uitbreiding, ook met salesprofielen. We gaan hiervoor trouwens weldra verhuizen naar een nieuwbouw in Genk." Maar dus ook de buitenlandse poule zal spoedig aanzwellen. "We hebben vandaag al 21 vaste mensen die fulltime voor ons projecten uitwerken. Het spreekt voor zich dat we daar in de komende jaren een veelvoud van willen maken."

Codecaptial wil trouwens niet alleen de tussenpersoon zijn voor de eindklant, maar ook als 'white label' andere communicatiebureaus en digital agencies faciliteren om de projecten van hun klanten op de wereld te krijgen. "Tot slot detacheren we ook eigen buitenlandse IT-specialisten bij klanten die graag iemand voor langere tijd op hun business willen loslaten", aldus de de zaakvoerders. "In al deze domeinen willen we uitgroeien tot een referentie in de sector. Ambitieus? Ja. Maar vastberaden om het waar te maken!"