Nieuws Limburg Nieuwe NV bouwt 35.000 m2 kantoren in Genk

Nieuwe NV bouwt 35.000 m2 kantoren in Genk

Nieuwe NV bouwt 35.000 m2 kantoren in Genk

Mo-Thor is de naam van de nieuwe NV die op het voormalige mijnterrein van Waterschei zo’n 35.000 m2 nieuwe bedrijfsgebouwen zal oprichten. Partners in het project zijn LRM, Stad Genk (die via het Autonoom Gemeentebedrijf de gronden inbrengt) en de tijdelijke vereniging DMI Vastgoed (Democo), Van Roey Vastgoed en Vanhout Projects.

Het stadsbestuur van Genk kocht in 2006 het voormalige mijnterrein van Waterschei met de bedoeling om dit (onder meer) te ontwikkelen tot een hoogwaardig bedrijvenpark. Kandidaten kunnen ruimte kopen of huren in de gebouwen die door de partners worden opgericht, of een individueel perceel naar hun behoefte laten uitwerken. Het gaat in totaal om een oppervlakte van 35.000 m2, allicht verdeeld over 5 gebouwen van 7000 m2. Er zal ook infrastructuur om te parkeren worden opgetrokken.

“Door dit partnerschap wordt een optimale combinatie nagestreefd van expertise en belangenbewaking,” zegt burgemeester Wim Dries. “Het is een voorbeeld qua vastgoedontwikkeling voor bedrijven, ontwikkeling van duurzame bedrijventerrein, acquisitie en beschikbaarheid van ondernemingskapitaal.”

In het hoofdgebouw van de voormalige mijn, komen facilitaire diensten voor deze bedrijven, zoals horeca, vergaderzalen, een auditorium, kinderopvang en fitness.

Groepsfoto van de intiatiefnemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.