Nieuws Limburg Nieuwe soort koelbox vindt oorsprong in Hasselt

Nieuwe soort koelbox vindt oorsprong in Hasselt

Nieuwe soort koelbox vindt oorsprong in Hasselt

Integrate, een ingenieursbureau uit Hasselt, werkt aan een innovatieve doos om alle soorten voedingswaren onder een permanente temperatuur te transporteren. Tijdens het vervoer is het mogelijk om via internet af te lezen hoe koud het in de box is. Het project, dat samen met een partner wordt bestudeerd, geniet van provinciale innovatiesubsidies (*).

“Transportmiddelen voor farmaceutische en biomedische producten worden tot op heden alleen passief gekoeld op basis van ijspacks of PCM’s”, zegt Frank Delattin van Integrate. “PCM’s vermijden de aanvriesproblematiek van ijspacks, maar zijn beperkt in autonomie. Wij willen met onze eTheclo-box het neusje van de zalm ontwikkelen, met name een sterk geïsoleerde doos die wordt uitgerust met een gamma aan vervangbare state-of-the-art ‘cassettes’ en elektrische batterij- en temperatuursensoren met geheugen en communicatiecapaciteiten. Daardoor kan de temperatuur tijdens het transport uitgelezen en online opgevolgd worden. Alle betrokken partijen kunnen constant rapporten opvragen en worden gewaarschuwd als kritische grenzen overschreden worden.3

Indien de haalbaarheidsstudie van Integrate en Efood (van Jos Miermans) succesvol is, zal een joint venture in Limburg opgestart worden voor de commercialisatie van het product.

(*) Dit project is één van de tien eerste dat innovatiesteun heeft ontvangen uit het nieuwe provinciale subsidiefonds. In de pot zit 1,35 miljoen euro om Limburgse kmo’s te ondersteunen bij hun innovatieve trajecten. Meedoen voor de volgende oproep kan tot 30 april. Meer info via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.