Nieuws Limburg Nieuwe soort windturbine op dak Officenter

Nieuwe soort windturbine op dak Officenter

Nieuwe soort windturbine op dak Officenter

Van ver lijkt het op de ster van een Mercedes-garage, maar van dichtbij is het een nieuwe windturbine die sinds kort op het dak van het bedrijvencomplex Officenter prijkt. Het gaat om de eerste generator van groene stroom van dit type in Vlaanderen. “Een kleinschalige windmolen zoals donQi heeft een rotordiameter van 2 meter en kan gemonteerd worden op een plat dak of mast op voorwaarde dat hij niet hoger reikt dan 15 meter,” legt Christa Jouck van Officenter uit. “Dit model zal op jaarbasis voldoende elektriciteit produceren om kleine dienstverlenende bedrijven voor 100% van groene stroom te voorzien.”

De installatie werd geplaatst door Linea Trovata, dat zelf huurder is bij Officenter, en de groene stroom van deze turbine gebruikt om alle voorzieningen in het eigen kantoor aan te drijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.