Nieuwe sponsors voor KRC, STVV en Lokeren

beobank

De kogel is door de kerk: Beobank is de nieuwe hoofdsponsor van KRC Genk. Een niet voor de hand liggende keuze, en dat niet alleen omdat het paarse logo eerder bij Anderlecht past... Beobank is namelijk de opvolger van Citibank, de instelling die fel omstreden was ten tijde van de bankencrisis. Als agressieve aanbieder van kredietkaarten en consumentenkredieten zakte de geloofwaardigheid helemaal in elkaar.

Maar... in 2012 werden de 192 kantoren, 700 personeelsleden en 450.000 klanten van Citibank overgenomen door de Noord-Franse groep Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE). Die heeft het roer volledig omgegooid. Te beginnen met een naamswijziging tot Beobank (in mei dit jaar). De nieuwe eigenaars willen de focus nu verleggen van kredietverstrekking naar spaarproducten en uitgroeien tot een algemene, toegankelijke en klantgerichte bank.

STVV

foto Gilen Woonprojecten - STVVVoetbalsponsoring is dus niet dood. Ook bij STVV mochten ze vrijdag een nieuwe geldschieter verwelkomen. Dat wordt de lokale bouwgroep Gilen Woonprojecten. De ambitieuze Truiense projectontwikkelaar wil met een financiële injectie bijdragen tot de promotie naar eerste klasse. Alexander Gilen (gedelegeerd bestuurder) legt uit: “Wij zijn een echt Truiens familiebedrijf dat verankerd is in onze stad. Dit is onze manier om iets terug te doen voor de Truienaars, een kwestie van sociaal en sportief engagement. Wat goed is voor STVV is goed voor Sint-Truiden. Vandaar onze steun.” (Op de foto: Alexander en Laurens Gilen flankeren STVV-voorzitter Lammens)

Marlux
En alsof dat nog niet genoeg is, kwam nog een ander Limburgs bedrijf met een nieuw sponsorcontract in het voetbal op de proppen. De Looise tegel- en betonproducent Marlux gaat in zee met Sporting Lokeren. Marlux zal er prijken op het achterwerk van de spelers en heeft ook led-boarding besteld. Een grotere naambekendheid is de reden waarom het bedrijf de sponsoring opstart.