Nieuws Limburg Nieuwe spoormaatschappij voor eerst in Limburg

Nieuwe spoormaatschappij voor eerst in Limburg

Nieuwe spoormaatschappij voor eerst in Limburg

Raar zicht voor wie regelmatig voor de slagbomen van onze overwegen halt houdt: een oranje-gele trein met de letters RRF passeert sinds kort ook in onze provincie. Het gaat om een locomotief van Antwerp Rail Feeding, een onderdeel van een Amerikaans spoorwegbedrijf, dat hier commerciële transporten uitvoert. Antwerp Rail Feeding behoort net zoals de Nederlandse dochter Rotterdam Rail Feeding (vandaar de letters RRF) tot Genesee & Wyoming Inc. (GWI), een bedrijf dat in de VS rangeer- en andere spoorgerelateerde activiteiten, zoals lossen en laden van goederentreinen, uitvoert in een 16-tal havens. Nu de Europese spoorwegnetten toegankelijk worden voor de private spelers, wil GWI zo snel mogelijk ook hier de belangrijkste knooppunten inpalmen (Rotterdam, Antwerpen,…) Om geen moeilijkheden te ondervinden op technisch vlak, koopt het bedrijf in de eerste fase oud materiaal van de NMBS op.

De eerste opdracht in Limburg bestond uit het overbrengen van enkele lege goederenwagens van Antwerpen-Noord naar Genk-Goederen en terug.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.