Nieuws Limburg Nieuwe stap in komst van Ikea naar Hasselt

Nieuwe stap in komst van Ikea naar Hasselt

Nieuwe stap in komst van Ikea naar Hasselt

De Vlaamse regering heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor Hasselt-Genk goedgekeurd. Dit houdt onder meer in dat de ruimte waar Ikea een vestiging wil bouwen, nu officieel hiervoor gereserveerd wordt. Er kunnen wel nog opmerkingen komen van de Raad van State, waarna er nog aanpassingen kunnen gebeuren. Voka Limburg is alvast erg verheugd dat deze horde is genomen.

ikea“Het project gaat een rechtstreekse tewerkstelling in Ikea zelf opleveren voor 350 mensen en minstens een zelfde equivalent in de bouwsector voor de bouw van de meubelgigant”, weet Johann Leten. “Limburg heeft nu nood aan deze jobs. We zijn dus zeer verheugd dat er grote vorderingen in het dossier worden gemaakt.”

In hetzelfde uitvoeringsplan is overigens het plan afgeschoten om het nieuwe Jessa Ziekenhuis te gaan bouwen naast de universitaire campus in Diepenbeek. Het huidige Salvatorziekenhuis wordt dus ook door de Vlaamse regering als inplantingsplaats voor het nieuwe fusieziekenhuis aangeduid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.