Nieuws Limburg Nieuwe stek voor 25 bedrijven en 60 jobs in Genk

Nieuwe stek voor 25 bedrijven en 60 jobs in Genk

Nieuwe stek voor 25 bedrijven en 60 jobs in Genk

Op de industriezone Genk-Zuid is zopas de eerste steen gelegd van een gloednieuw KMO-park. Projectontwikkelaar Futurn creëert er ruimte voor zo’n 25 bedrijven en een 60-tal nieuwe arbeidsplaatsen. Het ontwerp is van MaMu Architects en als aannemer is gekozen voor Mathieu Gijbels.

Zuiderpark, zoals de zone heet, bevindt zich naar de Nieuwpoortlaan (achter GPS, Terberg, John Gille, etc.). De oppervlakte bedraagt 2 ha, waarvan 4830 m² voor nieuwe KMO-gebouwen en 7500 m² voor ontwikkelingen op maat.

“We realiseren hier instapklare gebouwen op eigen initiatief,” aldus Frederik Baert van Futurn. “Zoeken naar een locatie, vergunningen verkrijgen, een bouwproject mee begeleiden, en die periode ook nog eens overbruggen, zijn zorgen die de kopers van onze bedrijfsunits niet zullen hebben. Door te kiezen voor een instapklaar gebouw win je niet enkel tijd om sneller verder te ontwikkelen, maar ben je ook financieel beter af.”

zuiderpark gijbels futurnDuurzaamheid speelt een belangrijke rol in het hele concept. “Groen en duurzaamheid zijn geen loze woorden in onze parken,” zegt Mathi Gijbels van nv Mathieu Gijbels. “Wij helpen onze bedrijven ook echt energie te besparen en duurzaam om te gaan met onze omgeving.”

Voor de realisatie van dit project kon Futurn rekenen op de constructieve medewerking van de stad Genk. “In dit moeilijke economisch klimaat in Limburg is deze investering een opmerkelijk positief signaal, dat eenmaal voluit ontwikkeld, goed zal zijn voor zo’n 60-tal arbeidsplaatsen,” besluit Gijbels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.