Nieuws Limburg Nieuwe strategie voor Zweko: meubilair uit kunststof

Nieuwe strategie voor Zweko: meubilair uit kunststof

Nieuwe strategie voor Zweko: meubilair uit kunststof

Zweko Optics in Bocholt is sinds jaar en dag een gerenommeerd producent van helmvizieren. Maar straks boort het bedrijf een nieuwe markt aan. Met de hulp van de Duitse ontwerpster Ulrike Jurklies wil Zweko de boer op met kunstzinnige kunststoffen tafels en rekken.

Onder impuls van medeoprichter Rik Hegge wist Zweko Optics naam te maken in de wereld van helmvizieren. Niet alleen tal van politie- en veiligheidsdiensten waren klant bij Zweko, ook F1-piloot Michael Schumacher zwoer bij de vizieren van Zweko. Het bedrijf specialiseerde zich ook in het coaten van transparante en andere kunststoffen.

In maart 2013 werd het bedrijf overgenomen door ingenieur Paul Lipkens, die eerder zijn strepen verdiende als manager bij tal van grote internationale bedrijven. Sindsdien werd een nieuwe strategie voor Zweko ontvouwen. “Wij hebben de technologie in huis om veel meer te maken dan enkel vizieren”, zegt Business Development Manager Karlijn Van Briel. “Ik kende de Duitse ontwerpster Ulrike Jurklies persoonlijk, en vroeg haar om te kijken wat mogelijk was met de technologie en machines die wij in huis hebben.”

Het resultaat is een nieuwe lijn van doorzichtige tafels en rekken, die Tinge is gedoopt. “Daarmee keert Ulrike Jurklies terug naar haar roots”, zegt Karlijn Van Briel. “Want voor ze industrieel design studeerde in München, volgde ze een opleiding tot meubelmaker.”

Zweko en Jurklies gaan het resultaat van hun samenwerking lanceren tijdens de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven. “Er zijn eindeloos veel combinaties in verschillende kleuren mogelijk, zodat elk meubelstuk persoonlijk wordt. Het gaat om duurzame ontwerpen, want ze zijn gemaakt uit afvalmateriaal van kunststofverwerkers”, besluit Van Briel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.