Nieuws Limburg Nieuwe telg voor één van oudste schoenenwinkels

Nieuwe telg voor één van oudste schoenenwinkels

Nieuwe telg voor één van oudste schoenenwinkels

Aan de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder opent op 1 maart de winkel Lorenz Men. Het is een gloednieuwe schoenenzaak van de familie Claes, die op die locatie al meer dan 108 jaar handel drijft.

Lorenz, ook nog gekend onder de aloude benaming ‘Bij Sanderke’, is een begrip in Midden-Limburg. Het is dan ook één van de oudste schoenenwinkels in Limburg. Maar de tijd is er niet blijven stilstaan. De afgelopen jaren werd er fors geïnvesteerd, onder meer in een nieuwbouw met 500m² winkelruimte. Twee deuren verderop, waar het ooit allemaal begon, is nu ook een gloednieuwe zaak uit de grond gestampt. Het betreft een aparte winkel voor herenschoenen, die Lorenz Men wordt gedoopt.

“We presenteren er een ruim aanbod van zowel klassieke schoenen als sneakers”, zegt Brecht Claes, die samen met zijn ouders en broers Frederik en Alexander (in de weekends) de zaak runt. “Zo komt er een heuse ‘sneaker wall’ van ruim 10 meter, waar de modebewuste man zijn gading vindt voor alle gelegenheden.” Lorenz Men straalt ook qua interieur mannelijkheid uit. “We hebben gekozen voor donkere kleuren en een industriële look”, aldus nog Brecht Claes. Er zijn ook diverse ‘belevingselementen’, zoals een koffiemachine, drankenhoek, salon en ruimte om events te organiseren.

De bijkomende winkeloppervlakte betekent dat de andere winkel zich zal toespitsen op dames- en kinderschoenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.