Nieuwe thuishaven voor 29 Tongerse bedrijven

Heersterveld is de naam van een nieuw bedrijvenpark dat in het voorjaar van 2021 wordt opgeleverd. Projectontwikkelaar Futurn heeft aannemer Mathieu Gijbels de opdracht gegegeven om 29 kant-en-klare gebouwen op te trekken in de industriezone Tongeren Oost.

Heersterveld is een zone van 14.000 m² waar bedrijfsunits met een oppervlakte tussen 140 en 270 m² worden gebouwd. Het doelpubliek bestaat uit lokale KMO's die zich in de regio verder willen ontwikkelen. Een formule die de core-business vormt van Futurn. "Vooral op percelen die niet of onderbenut zijn en door ons worden herbestemd tot kwalitatieve bedrijfsruimte", zegt Frederik Baert, Managing Partner van Futurn. Iets verderop in Tongeren, op industriezone Overhaem, voerde Futurn onlangs een soortgelijk project uit onder de naam Prinsenpark. De 30 units die daar werden gebouwd, hebben al voor meer dan 100 extra arbeidsplaatsen gezorgd.

Het ontwerp van het nieuwe project Heersterveld is van de hand van BuroB Architecten, de aannemer is Mathieu Gijbels. De start van de werken staat gepland in de lente van 2020. De oplevering is voorzien in Q2 2021.