Christoph-Neut-1

Nieuwe topman voor IT-bedrijf Cegeka

Informaticagroep Cegeka heeft Christoph Neut aangesteld om vanaf 1 september de activiteiten van de groep in Vlaanderen aan te sturen. Deze benoeming komt er na het vertrek van directeur Luc De Clerck in april dit jaar.

Christoph Neut wil in eerste instantie het groeipotentieel van Cegeka in België waarmaken, maar ziet ook internationale opportuniteiten. “Als Belgisch bedrijf met lokale beslissingskracht hebben we alle troeven in huis om de groei van het bedrijf in de Benelux aan te houden. Daarnaast bieden ook de internationale markten zoals onder meer Roemenië - dat ik goed ken en waar we twee dochterondernemingen hebben - potentieel voor Cegeka. Dankzij een aantal recente overnames hebben we verschillende diensten kunnen integreren. Voor onze klanten moet 1+1 gelijk zijn aan drie,” zegt de nieuwe directeur.

Neut (44) brengt heel wat internationale business- en managementervaring mee naar Cegeka. Hij komt over van Stefanini IT Solutions, een Braziliaans IT-outsourcingsbedrijf met 8.500 medewerkers. Daar zorgde hij als VP Business Development & Strategy Europe voor de uitbouw van de Europese activiteiten. Eerder deed hij hetzelfde bij de helpdeskspecialist TechTeam, waar hij in totaal veertien jaar aan de slag was. Neut is licentiaat in de Rechten en heeft een master-na-masterdiploma Internationaal Recht.