Nieuws Limburg Nieuwe topzaken bevestigen Bilzen als juwelenmekka

Nieuwe topzaken bevestigen Bilzen als juwelenmekka

Nieuwe topzaken bevestigen Bilzen als juwelenmekka

Net zoals voor politici is de stad Bilzen altijd een kweekvijver geweest voor gekende juwelierszaken. Namen als Mercken, Bellen en Proesmans wisten de Demerstad op de kaart te zetten voor juwelen, horloges en andere sierraden. Aan die traditie wordt nu een vervolg gebreid, want op exact dezelfde dag zijn vorige zaterdag 2 gloednieuwe juwelierszaken geopend.

Juwelier frank hellinxEen eerste is Frank Hellinx, die in het nieuwe winkelcomplex De Commanderie een investering heeft gedaan van maar liefst 1,5 miljoen euro (foto). Het is na Hoeselt, de tweede zaak van het familiebedrijf. Hellinx heeft in de zaak ook een eigen atelier voor herstellingen en het verwerken van oud goud tot nieuwe sierraden. Met de investering is ook een uitbreiding van de tewerkstelling gemoeid. Er zullen 6 voltijdse arbeidsplaatsen worden ingevuld bij Frank Hellinx.

Op nauwelijks 200 meter afstand heeft Eddy Heleven ook een nieuwe winkel geopend. De zesde al. “De vestiging in Bilzen is een opportuniteit, aangezien we op een toplocatie de ruimte konden huren van kledingzaak Milano,” vertelt Heleven. “Het is een laagdrempelige ‘belevingswinkel’ geworden, waar je een breed gamma kunt terugvinden.” Heleven kondigt overigens bijkomende investeringen aan in Hasselt, waar hij een ander concept met exclusieve topmerken wil uitbouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.