Nieuws Limburg Nieuwe verffabriek opgestart in Peer

Nieuwe verffabriek opgestart in Peer

Nieuwe verffabriek opgestart in Peer

Werner Huyers en Sibylle Vanhove, uitbaters van Poire & Provence in Peer, hebben zopas een eigen productie-unit en groothandel voor krijtverf gestart. Het machinepark om deze speciale verf te produceren, werd overgenomen van een internationale fabrikant.

“Krijtverf is een matte verf die vooral wordt gebruikt om oude meubels op te maken”, legt Sibylle uit. “Het grote voordeel is dat je een retro-look bekomt zonder eerst te moeten schuren. Het product is overal ter wereld gegeerd, maar heeft slechts weinig producenten. Toen een gerespecteerde fabrikant in Nederland er onlangs mee ophield, zijn we op de kar gesprongen en hebben we de machines overgenomen. In ons land zullen we onder meer via de Kringwinkels de diverse toepassingen introduceren. We maken in eerste instantie zo’n 30 kleuren van onze krijtverf.”

Het nieuwe bedrijf wordt Craiatieve gedoopt. “Craie is krijt in het Frans, en dat hebben we gecombineerd met het creatieve”, legt Sibylle uit. “We zijn heel ambitieus. Eerst zullen we een netwerk opzetten van verdelers, door ons ‘ambassadeurs’ genoemd, in BelgiĆ«, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Slaat dat aan, mikken we verder. Peer goes international… zoveel is duidelijk!”

Voor het echtpaar en hun zoon, is de nieuwe business een terugkeer naar oude liefdes. “Werner treedt hiermee een beetje in de voetsporen van zijn vader wijlen Theo Huyers, die vroeger Decorette Huyers in Peer had. En ikzelf ben jarenlang actief geweest in de oppervlaktebehandeling en kan dus ook die ervaring aanwenden voor het nieuwe bedrijf”, besluit Sibylle Vanhove.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.