Nieuws Limburg Nieuwe winkels en KMO-units in Paal

Nieuwe winkels en KMO-units in Paal

Nieuwe winkels en KMO-units in Paal

Op de plaats in Paal-Beringen, waar nu winkels liggen als Vatana, JBC en Torfs, zal weldra een totaal nieuwe inrichting gebeuren. Oude panden worden afgebroken en opgeschoven, en ook de verkeersafwikkeling zal anders georganiseerd worden.

De Vatana-site, zoals de locatie wordt genoemd, krijgt na meer dan 25 jaar een opmerkelijke facelift. Het stadsbestuur wil hiermee de zonevreemde activiteiten regulariseren aan de Paalsesteenweg, Industrieweg en Zwanebergstraat.

“Toen Vatana zich hier vestigde, was het een kleine zaak”, zegt schepen Patrick Witters (CD&V). “Succes trekt aan. Daardoor zijn ook anderen zoals JBC, Bristol, Torfs en recent nog McDonald’s ook naar hier getrokken. Maar de vergunningen voor een deel van de site waren gedateerd en zelfs zonevreemd. Dus moest er een regeling komen. Bovendien was de verkeersafwikkeling ook niet meer van deze tijd, met veel overlast voor de bewoners.”

Uitbreiding
Om alles in goede banen te leiden, gaat de stad een Ruimtelijk Uitvoeringsplan maken. Dat gebeurt binnen de krijtlijnen die met de handelszaken zijn afgesproken. “Er komen ook uitbreidingsmogelijkheden voor de bestaande handel. Verder maken we andere activiteiten mogelijk, zoals kleinschalige KMO-units, onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijven en kantoor- en dienstverlening.”

Projectontwikkelaar L’investa, het investeringsvehikel van Jean-Baptist Claes, gaat een aantal van de retailpanden afbreken en opschuiven richting Paalsesteenweg. De vrijgekomen ruimte zal dienen om de verkeersafwikkeling te optimaliseren.

Op de site zullen alleen handelszaken worden toegelaten die geen concurrentie zijn voor het kernwinkelgebied van Beringen-Centrum. “Dat betekent dat je hier minstens 1.000 vierkante meter moet bezetten om in aanmerking te komen voor een pand”, besluit Witters.

Z.B.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.