Nieuws Limburg Nieuwe zonnepanelen IPTE lijden onder stormschade

Nieuwe zonnepanelen IPTE lijden onder stormschade

Nieuwe zonnepanelen IPTE lijden onder stormschade

Elektronicaleverancier IPTE, vorig jaar afgesplitst van het beursgenoteerde Connect Group, heeft het dak van het bedrijfspand aan de Geleenlaan in Genk, helemaal vol zonnepanelen gelegd. Het gaat in totaal om 1817 stuks die een vermogen produceren van 381.57 kWp (kilo Watt piek). IPTE neemt zelf 95% van deze groene stroom af, wat afhankelijk van de jaaropbrengst, zowat 55 tot 60 % van de stroombehoefte betekent. De totale investering in het project, dat werd uitgevoerd in samenwerking met Linea Trovata, bedraagt 900.000 euro.

Opmerkelijk is dat het project nog voor het goed en wel kon opgestart worden, te lijden had onder de zware stormschade van de afgelopen weken. Een lokale windhoos vernietigde zo’n 150 panelen en een stuk van de onderbouw. Meteen de verzekering aan het werk dus!


In volle glorie…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.