Nieuws Limburg "Nieuwjaarsrecepties goed voor nieuwe job"

"Nieuwjaarsrecepties goed voor nieuwe job"

"Nieuwjaarsrecepties goed voor nieuwe job"

Nu er overal nieuwjaarsrecepties op de agenda staan, openen er zich mogelijkheden om via netwerking aan een nieuwe job te geraken. “Met een goed persoonlijk contact heb je een streepje voor,” zegt Geert Motmans, Managing Partner van Motmans-Van Havermaet in Hasselt.

“Het uitbouwen van de carrière is sinds jaar en dag één van de redenen waarom mensen netwerken,” weet Geert Motmans. “Het is vooral interessant voor latente werkzoekenden, die op een discrete manier de mogelijkheden voor een nieuwe job aftasten.” Hoewel de meeste ontmoetingen spontaan gebeuren en de praatjes vooral worden gemaakt met bekende gezichten, is het perfect mogelijk om gericht en doordacht aan het werk te gaan. “Stel dat je een interessante vacature vindt in de krant, kan je op een receptie op zoek gaan naar mensen die in dat bedrijf werken. Met een informele babbel kom je snel wat meer te weten over het profiel dat men zoekt, de sfeer tussen de collega’s, enzovoort. Uiteraard is het meegenomen dat je bij de uiteindelijke sollicitatie kan verwijzen naar iemand die je in het bedrijf kent. Loop je op een receptie de baas of hr-manager zelf tegen het lijf, heb je natuurlijk een streepje voor als het bij die ontmoeting ‘klikt’. In dat geval wordt de uitgebreide selectieprocedure soms vervangen door een doelgericht assessment.”

geert motmansDoorverwijzing
Ook de doorverwijsfunctie kan belangrijk zijn. “Op zo’n evenementen wisselen de aanwezigen ervaringen uit en bespreken ze de uitdagingen voor de komende maanden”, weet Motmans. “Als iemand daar signaleert dat hij op zoek is naar een goede verkoper of receptioniste, zal bij de andere mogelijk een belletje gaan rinkelen, en zal hij in zijn netwerk misschien een geknipte kandidaat kennen.”

En mocht het niet vlotten via de face-to-face ontmoetingen, zijn er nog altijd de sociale netwerken. “Inderdaad ook een vorm van contacten leggen, die steeds vaker ook voor hr-doeleinden wordt aangewend”, besluit hij. “Hoewel de relaties daar minder diepgravend zijn, zorgen kanalen als LinkedIn en Facebook meer en meer voor de perfecte jobmatch.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.