Nieuws Limburg Nijst haalt werknemers met de bus op in Portugal

Nijst haalt werknemers met de bus op in Portugal

Nijst haalt werknemers met de bus op in Portugal

Wat als… je dringend het werk wilt hervatten, maar je werknemers vast zitten in het buitenland? “Dan bel je naar De Zigeuner om naar Portugal te rijden en ze één voor één op te halen”, zegt Daniëlle Wauters van Nijst Natuursteen in Bilzen.

“Een aanzienlijk deel van onze werknemers zijn Portugezen die hier zijn ingeschreven en hun domicilie hebben”, legt de zaakvoerder uit. “Maar door de uitbraak van de coronacrisis hadden ze de vrees niet meer naar hun familie in Portugal te kunnen terugkeren, en zijn ze voor een bezoek naar ginds vertrokken. Nu we echter opnieuw de werken willen opstarten, worden de vluchten voortdurend afgelast. En dus zitten we in de penarie, want we kunnen onze klanten niet laten wachten.”

Nijst Natuursteen heeft nu zelf de koe bij de horens gevat. “We hebben gebeld naar busbedrijf De Zigeuner in Diepenbeek met de vraag of zij onze werknemers kunnen ophalen”, getuigt Daniëlle Wauters. “Ze hebben de opdracht meteen aanvaard, en zijn met alle nodige documenten naar Portugal vertrokken. Intussen bevinden zich 18 werknemers op weg naar Limburg. Omdat de bus 60 zitplaatsen telt, kunnen alle regels van social distancing gerespecteerd worden.”

En dus kan Nijst Natuursteen opnieuw op volle kracht vooruit. “We hebben een aantal grote werven lopen voor de overheid en hoofdaannemers, en ook particuliere klanten worden graag zo snel mogelijk geholpen. Ze hebben begrip voor de situatie, maar willen toch dat ze op ons kunnen rekenen. Vandaar onze investering om ons team up & running te krijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.