Nijst zet groot magazijn op voetbalvelden

demotuin1

Waar vroeger de bonkige spitsen van SK Munsterbilzen de ballen tegen het net prikten, worden weldra de granieten rotsblokken van Nijst tot panklare stenen verpulverd. Of beter: gestockeerd, want het bedrijf in natuursteen is deze week gestart met de werken aan een gloednieuwe loods. Die zal de voormalige voetbalterreinen van Munsterbilzen inpalmen op een oppervlakte van maar liefst 5.184 m2. Aannemer Mathieu Gijbels krijgt 3 maanden te tijd om de hele constructie op poten te zetten. Het ontwerp is van het plaatselijke LVJ Architecten.

"Het nieuwe warehouse laat toe om onze klanten nog beter te bedienen," zegt Danielle Wauters van Nijst Natuursteen. "We kunnen meer producten op voorraad houden en dus ook sneller leveren. Bovendien wordt de organsatie een stuk eenvoudiger. Ook voor het personeel is deze investering dus een goede zaak."

Het project is na de indoor toonzaal (1000 m2) en het outdoor demopark (1.500 m2, zie foto), de derde grote investering voor Groep Nijst in enkele jaren tijd. De groei vertaalt zich niet alleen in hogere omzetcijfers en extra personeel, maar ook in de uitbreiding van het assortiment (grind, keramiek, maatwerk,...) en de bijhorende dienstverlening.