Nieuws Limburg Nike beoordeelt transporteurs op CO2-uitstoot

Nike beoordeelt transporteurs op CO2-uitstoot

Nike beoordeelt transporteurs op CO2-uitstoot

Het Europese verdeelcentrum van Nike in Laakdal heeft een module laten ontwikkelen die berekent hoeveel CO2 de transportfirma’s uitstoten die voor hen werken. Op basis van deze toepassing, verfijnd door een studente van de PHL, kan Nike ‘groene’ voorwaarden opleggen aan zijn transporteurs en zelfs beslissen om met milieuzuinigere concurrenten in zee te gaan.

Melissa Jacobs, studente aan de Provinciale Hogeschool Limburg, heeft tijdens haar stage in het Europese verdeelcentrum van Nike in Laakdal, een meetprogramma opgesteld om de CO2-uitstoot van de logistieke partners te berekenen. Het gaat om de afstanden die de producten van Nike afleggen tussen de hub van de transporteur en de eindklanten, die zich in heel Europa bevinden. Op die manier krijgt het sportartikelenmerk een juist beeld van de milieu-inspanningen die hun onderaannemers leveren. Belangrijk, want Nike wil zich immers in stijgende lijn inzetten voor duurzaam ondernemen en een verantwoorde supply chain. De voortrekkersrol die ze hierbij zelf vervullen, willen ze graag doortrekken naar hun leveranciers.

Vandaar dat Melissa Jacobs nu de milieuvervuiling in ieder facet van de verdeelketen in kaart heeft gebracht. Het resultaat is dat Nike een veel beter beeld heeft over de CO2-uitstoot in de onderhandelingen met de carriers. In functie daarvan kan Nike ‘groene’ voorwaarden in de contracten opnemen en zelfs de beslissing voor de keuze van een bepaalde transporteur laten afhangen van zijn milieuvriendelijke inspanningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.