nike-ham-22

Nike schat nieuwe jobs in Ham tussen 0 en 2.500…

Bij het indienen van de bouwaanvraag voor het nieuwe complex in Ham, heeft Nike tegen burgemeester De Vis gesproken over 2.000 tot 2.500 nieuwe jobs. Op termijn. Zelf naar een reactie gevraagd, houdt Nike het bij een voorzichtige.. 0 extra banen. Personeelsdirecteur Peeters zegt dat de mensen voor het nieuwe gebouw, dat in 2019 klaar moet zijn, uit de vestigingen van Laakdal, Ham 1 en Herentals zullen komen. Wat is het nu?

Vorige vrijdag heeft de Amerikaanse sportschoenen- en sportkledinggigant een bouwaanvraag ingediend voor een nieuw verdeelcentrum in Ham. Het tweede in een jaar tijd. De Hamse burgemeester Dirk De Vis (CD&V) zag Nike graag komen: “De nieuwe fabriek in Ham gaat kledij verpakken en verzenden, daar moeten meer mensen voor tewerkgesteld worden dan voor het verpakken van schoenen, zoals nu al gebeurt in Ham 1. Schoenen kunnen makkelijker dan kleding op een geautomatiseerde manier worden aangepakt”, zegt hij. “We hebben met Nike rond de tafel gezeten en daaruit kwam de conclusie dat er binnen dit en vijf jaar zo’n 2.000 tot 2.500 jobs bijkomen. Een zegen voor de regio.”

Bij Nike zelf zien ze dat toch even anders. “Als het gebouw er komt, zal dat niet rechtstreeks leiden tot extra werkgelegenheid”, zegt Filip Peeters, de personeelsdirecteur van Nike ELC. ”Er zal personeel werken dat nu al aan de slag is in Herentals, Ham en Laakdal. Maar als ons bedrijf blijft groeien, zal er dankzij die groei nieuw personeel worden aangenomen. Maar daar zijn nog geen plannen of cijfers voor.”

Tja, Amerikaanse multinationals en duidelijke communicatie... Het is sinds Ford Genk geen makkelijk huwelijk.