Nieuws Limburg Nitto (Genk) doet grote overname in Turkije

Nitto (Genk) doet grote overname in Turkije

Nitto (Genk) doet grote overname in Turkije

De Japanse Nitto Denko Corporation, producent van hoogwaardige kleefbanden, heeft voor 100 miljoen dollar de Turkse concurrent Bento overgenomen. Hiermee beoogt de Japanse multinational zijn Europese verkoopcijfer van 2011 te verdubbelen in de komende vijf jaar. Zoals bekend is de Europese hoofdzetel van het bedrijf gevestigd in Genk.

Door een volledige integratie van Bento beoogt Nitto Denko een verdere versterking van zijn rendabiliteit en een verbeterde klantenservice in groeimarkten als Europa, maar ook het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Bento’s brede productportfolio sluit perfect aan bij Nitto Denko’s bestaande productassortiment om de opkomende markten te beleveren,” zegt communicatiedirecteur Eric Pass. “Op deze manier zal Bento een centrale rol spelen in de Europese strategie van Nitto Denko om een sterke groei te kunnen realiseren in de opkomende economieën.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.