Nieuws Limburg Nitto krijgt erkenning voor 40 jaar in Genk

Nitto krijgt erkenning voor 40 jaar in Genk

Nitto krijgt erkenning voor 40 jaar in Genk

De CEO van Nitto Denko Corporation, Mr. Takasaki, heeft zopas uit handen van Limburgs gouverneur Herman Reynders, de eretitel van Commandeur in de Orde van Leopold II ontvangen. Bovendien kreeg hij ook in naam van de Bestendige Deputatie de Eremedaille van de Provincie Limburg.

Takasaki Nitto ReyndersHet is een dankbetoon voor de investeringen die Nitto in Limburg heeft gedaan en zo heeft bijgedragen tot de economische sterkte van de regio. Het is precies 40 jaar geleden dan de Japanse multinational neerstreek in Genk, en daar de eerste en grootste productievestiging buiten Japan liet bouwen. Vandaag is Nitto Europe uitgegroeid tot een belangrijke werkgever, met meer dan 650 werknemers en een omzet van 198 miljoen euro.

In zijn dankwoord verduidelijkte de heer Takasaki dat de keuze voor Genk, 40 jaar geleden, een berekend risico was. “Een nieuw continent aanboren is altijd een uitdaging, maar de openheid van de regio en de beschikbaarheid van geschoolde werknemers heeft, samen met de innovatieve technologie van het bedrijf, de basis gelegd voor het succes van Nitto Europe in België en in Europa,” zei hij.

Hij gaf verder aan dat de Nitto-groep in volle expansie is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De rol van Nitto Europe is daarin die van ‘centre of excellence’, meer bepaald, het moederbedrijf van waaruit kennis en expertise met opstartende zusterbedrijven gedeeld worden. “Hiervoor heeft Nitto in Limburg nood aan operatoren, ingenieurs en jong managementtalent om deze leidende rol te kunnen blijven waarmaken,” aldus Takasaki.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.