Nieuws Limburg Nitto laat critici van maakindustrie poepje ruiken

Nitto laat critici van maakindustrie poepje ruiken

Nitto laat critici van maakindustrie poepje ruiken

Waar Nitto Europe in Genk vorig boekjaar nog een verlies van 660.000 euro uit de gewone bedrijfsuitoefening liet optekenen, werd er dit jaar een winst van maar liefst 7,5 miljoen ingeschreven. Een bijzonder sterk resultaat. Ook de omzet nam overigens met 11 procent toe, en bedraagt nu 185 miljoen euro. (Dit zonder de dochtervennootschappen in andere Europese landen, waarmee deze cijfers later geconsolideerd worden).

nitto_2“Deze stijging wordt voornamelijk verklaard door de sterke groei in de strategische bedrijfseenheid Automotive, met 39,3 procent,” stellen de bestuurders in het jaarverslag. “Vooral bij de Duitse constructeurs verbeterden we onze marktpositie. Daarenboven hebben we in onze grootste productgroep (Protechno), de dalende verkoop in de gsm-industrie kunnen compenseren door grotere volumes in de metaal-, de glas- en meubelindustrie. Daarbij heeft onze kwaliteit vaak de doorslag gegeven.”

Nitto Europe kondigt tevens aan dat, om de concurrentiële positie in de sterk veranderende industriële omgeving te verstevigen, inspanningen dienen te gebeuren voor het verbeteren van de kostenstructuur en ook de inspanningen voor innovatie en automatisering moeten verhoogd worden.

Met deze resultaten verstevigt Nitto Europe zijn positie in de top 30 van de grootste ondernemingen in Limburg. Er werken meer dan 661 mensen, waardoor de producent van industriële kleefbanden en folies, ook één van de belangrijkste werkgevers in de provincie is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.