Nieuws Limburg Nitto verhuist afdeling van Genk naar Tsjechië

Nitto verhuist afdeling van Genk naar Tsjechië

Nitto verhuist afdeling van Genk naar Tsjechië

Bij Nitto Europe in Genk, waar vooral industriële kleefbanden worden gemaakt, zal een afdeling verdwijnen waar 25 tot 30 mensen werken. Dat heeft de directie vrijdag op de ondernemingsraad bekendgemaakt. De divisie wordt vanaf oktober dit jaar in diverse stappen overgeheveld naar de vestiging in Tsjechië.

nittoBeursDe Japanse multinational Nitto Denko heeft het Europese hoofdkwartier en een belangrijke productievestiging in Genk. Die doet het zeker niet slecht. Vorig boekjaar werd afgesloten met een winst van 7,5 miljoen euro. Vooral de afdeling die toepassingen maakt voor de automobielindustrie droeg met een toename van bijna 40 procent sterk bij aan de goede resultaten. Er werken 660 mensen, waarvan zo’n 360 arbeiders.

Toch wil Nitto een herschikking doorvoeren en de afdeling NVH (Noise Vibration Hardness), waar dempingsmaterialen voor de autosector geproduceerd worden, naar Tsjechië verhuizen. Dit is de eenheid waar Perenaar Eric Pass de Vice President is. “Het gaat om 25 tot 30 jobs die hierdoor in Genk zullen verdwijnen,” zegt Eddy Kellens, secretaris van het ACV. “Deze mensen worden niet collectief ontslagen, maar we zullen toch het syndicaal overleg over de voorwaarden opstarten. Allicht kunnen ze elders in het bedrijf worden ingepast zonder dat er naakte ontslagen moeten vallen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.