Nieuws Limburg No business like family business…

No business like family business…

No business like family business…

Het Family Business Center van Voka Limburg start met een gloednieuw begeleidingstraject voor familiebedrijven. “Met een unieke mix van inspiratie, ervaringsuitwisseling, inhoudelijke vorming en topgastronomie werken we enerzijds op de ‘familieploeg’ en anderzijds creëren we een veilig kader om in alle openheid uitdagingen met elkaar te delen”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka Limburg.

“Familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie”, weet Henrard. “We moeten ze koesteren, niet alleen omdat ze zijn goed voor 78% van onze bedrijven, maar vooral omdat ze voor onze toekomst belangrijk zijn. Minder dan 10% van hen verwacht failliet te gaan na de coronacrisis, tegenover 20% van de niet-familiale ondernemingen. 76% is ook bereid om risico’s aan te gaan. Daar moeten we dus op inzetten. Maar als 43% van de familiebedrijven faalangst aangeeft als een belemmerende factor voor groei, is het onze taak om met een stevige omkadering de twijfels weg te nemen.

En daarom start Voka Limburg dus met een begeleidingstraject onder de naam Het Blijft in de Familie, waarin ervaringsuitwisseling met andere familiale ondernemers centraal staat. Een formule waar blijkbaar behoefte aan is, want de eerstvolgende cyclus is al helemaal uitverkocht. In het najaar volgt een tweede reeks.

Valerie Haesendonckx, zaakvoerder van Sleep Design op de Hasseltweg in Genk, heeft zich alvast ingeschreven als deelnemer. Ze wil via het netwerk nuttige tips verzamelen om in april de opstart van een gloednieuwe winkel in goede banen te leiden. “Ik ben ervan overtuigd dat je een grotere weerbaarheid krijgt als je ervaringen kunt uitwisselen met andere familiale ondernemers. Je leert van elkaar en krijgt op die manier nieuwe inzichten, waardoor je verder kan groeien”, besluit ze.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer