Nieuws Limburg Noël Essers verzet de bakens bij New Summit

Noël Essers verzet de bakens bij New Summit

Noël Essers verzet de bakens bij New Summit

New Summit, een bedrijf in Tessenderlo dat kunststof maakt voor de roofing van daken, is na een verliesjaar weer helemaal op schema. Eigenaar Noël Essers wist samen met directeur Luc Mathieu het verlies van 330.000 euro in het vorig boekjaar weg te vegen met winstcijfers van meer dan een miljoen euro. De voornaamste reden is de besparing op de bedrijfskosten, zoals de aankoop van grondstoffen. Die werden ingekrimpt met maar liefst 5,4 miljoen euro. De omzet strandde op een miljoen minder (11,6) dan het cijfer uit 2009 (12,7).

Overname in Italië
De vooruitzichten voor 2011 zijn nog een heel stuk beter, vooral in landen als Turkije en de VS. Niet alleen zorgt het aantrekken van de conjunctuur voor meer bestellingen, maar zal ook de omzet erbij komen van een concurrent uit Italië die werd overgenomen (Padana Resine).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.