Nieuws Limburg “Nog geen euforie in Limburgse economie”

“Nog geen euforie in Limburgse economie”

“Nog geen euforie in Limburgse economie”

Het vertrouwen van de Limburgse ondernemingen in de huidige economie zit gelukkig niet meer in het diepe dal van een jaar geleden, zo blijkt uit de POL, een bevraging die Unizo en VKW Limburg ieder kwartaal organiseren. Toch is er zeker nog geen sprake van euforie. Integendeel, onze Limburgse economie blijft ter plaatse trappelen, en van een positieve conjunctuurkentering is nog altijd geen sprake.

Bart Lodewyckx, directeur Unizo-Limburg: “In vergelijking met een jaar geleden mogen we zeker tevreden zijn met deze POL-cijfers. Maar we mogen niet blind zijn voor de status quo in het voorbije kwartaal en de lichte daling in de verwachtingen. Limburg is nog lang niet uit de problemen. Onze economie snakt naar fundamentele herstelmaatregelen en onze ondernemers naar vertrouwen.”.

stalmans lodewijckxFundamentele punten blijven het aanpakken van de loonkostenhandicap, het verlagen van de belastingdruk en een efficiëntere en kleinere overheid. Daarbij moet de politiek zijn werk doen. Want zowat de helft van alle ondernemers geeft aan dat ze investeringen zullen uitstellen en geen extra mensen meer tewerktellen als er op federaal niveau een voortzetting komt van het gevoerde beleid onder premier Di Rupo. Ze vrezen nog meer belastingen en nog minder respect. Met een aanslepende regeringscrisis zijn ondernemers in elk geval niet gediend. Bijna 6 op 10 ondernemers ziet negatieve effecten op investeringen.

Jos Stalmans verwijst naar de Open Brief die VKW Limburg eerder deze week schreef: “De productiebedrijven vormen de basis van onze economie, maar kwijnen, en niet in het minst in Limburg, één na één weg onder de steeds zwaardere internationale concurrentie. Alles moet in het werk gesteld worden om, liever vandaag dan morgen, te komen tot krachtdadige regeringen die het immense probleem van de concurrentiekracht in al zijn facetten aanpakt. Zowel federaal als Vlaams. Wat moet veranderen is duidelijk. Hoe ook. We moeten het nu alleen ook doen!”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.