Nieuws Limburg Noodkreet van Steve Sleurs: “Wij dromen van januari. Ten vroegste.”

Noodkreet van Steve Sleurs: “Wij dromen van januari. Ten vroegste.”

Noodkreet van Steve Sleurs: “Wij dromen van januari. Ten vroegste.”

Steve Sleurs, zaakvoerder van standen- en decorbouwer Diverso+ uit Maasmechelen, trekt aan de alarmbel. Kappers, horeca, musea… iedereen mag geleidelijk aan opnieuw openen. Maar wij? Voor ons is er nog altijd geen enkel perspectief. We mikken ten vroegste op januari om opnieuw enige reguliere business binnen te halen”, stelt Sleurs.

“Nagenoeg alle sectoren hebben zwaar geleden onder de corona-crisis”, aldus de bedrijfsleider uit Maasmechelen. “Omzetverlies en andere kosten zullen nog geruime tijd zwaar doorwegen. Maar dankzij de verschillende beroepsorganisaties stond het heropenen van diverse sectoren op de politieke agenda en zien we dat -stap voor stap- bijna alle handelszaken en bedrijven de draad mogen oppikken. Ze hebben eindelijk zicht op een beetje geld in de kassa en maken hun rekening: ‘Het jaar zal slecht zijn, maar we halen het wel’ zo luidt het doorgaans. Maar daarnaast worden nog heel wat andere sectoren totaal over het hoofd gezien. Bedrijven die geen bond of unie hebben om hen te vertegenwoordigen. Ondernemers die geen grote woorden gebruiken of bekende gezichten voor hun kar kunnen spannen. Mensen die niet tot een netwerk of vriendenkring van politici behoren. Zij blijven in de kou…”

Zoals zijn eigen bedrijf, Diverso+. “We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van beursstanden voor vele nationale en internationale klanten”, legt Steve Sleurs uit. “In het topseizoen draaien we met een team van 25 personen een omzet van 1,8 miljoen euro. Daarmee behoren wij eigenlijk nog maar tot de middelgrote jongens in onze sector. Een schitterend beroep. Met honderden soortgelijke firma’s vanuit heel Europa treffen we elkaar op alle grote beurzen. Er heerst veel collegialiteit, ook al giert de adrenaline in ons lijf door de steeds moordende deadlines. We helpen elkaar waar het kan. Dat maakt deze sector hevig én boeiend. Vol van ongelooflijk creatieve mensen en gigantisch flexibele top-vaklui.”

“Maar alles dreigt nu helemaal kopje onder te gaan”, stelt Sleurs. “Al vanaf de eerste dag dat corona België binnenkwam, rolden hier de annulaties binnen. De agenda tussen 2 maart en de zomer, waar een 30-tal projecten nog gepland stonden, was ineens hélemaal léég. Zomaar. Van 25 personen naar 0 personen, in 3 dagen tijd. En dat terwijl de kosten blijven lopen. Dat doet pijn. Ook onze toeleveranciers voelde onze plotse stilstand.” Beterschap zit er volgens de bedrijfsleider niet direct in. “Eerst werden een aantal projecten verschoven naar september en later, maar nu vallen deze ook zo goed als allemaal weg. De tweede golf van het virus, die ‘de economie niet zou aankunnen’, is er bij ons al…. Hopelijk start het dan in januari écht opnieuw voor ons. Daar dromen we van.”

Intussen probeert Diverso+ met alternatieve projecten de schade te beperken. “Onze zeer trouwe klanten komen met kleine bestellingen af, zoals displays, POS-materiaal en toonzaal-inrichtingen. Daar zijn we heel blij mee, maar om de put van de voorbije 10 weken te vullen, zullen we zeker 3 jaar nodig hebben. Hopelijk krijgen we de steun van heel wat Limburgse bedrijven die voortaan in eigen regio op zoek gaan naar een lokale partner voor hun beursdeelname. Think Local, Act Global!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.