Nieuws Limburg Noord-Limburgse bedrijven krijgen eigen haven

Noord-Limburgse bedrijven krijgen eigen haven

Noord-Limburgse bedrijven krijgen eigen haven

Het Lommelse industrieterrein Kristalpark III krijgt een containerhaven aan het Kanaal naar Beverlo. De Stad Lommel en LRM hebben daarvoor een samenwerkingsakkoord gesloten met terminaloperator BCTN.

Kristalpark III, in totaal 900 ha groot, wordt beheerd door de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de stad Lommel. Het terrein profileert zich als het meest duurzame bedrijventerrein van Vlaanderen, dankzij de aanwezigheid van het gigantische zonnepark Kristal Solar Park en tal van windturbines. Straks komt er allicht ook een containerterminal aan het Kanaal naar Beverlo, aan de Katoenstraat ten noorden van Nyrstar.

Operator
Stad Lommel en LRM hebben nu een samenwerkingsakkoord afgesloten met de Nederlandse operator BCTN om het Kristalpark III ook via het water te ontsluiten. Loskades zijn daarvoor al voorzien, en ook de ruimte langs het Kanaal naar Beverlo is al gereserveerd. BCTN, dat ook al beschikt over containerterminals in Beringen, Geel en Meerhout, gaat nu aan de slag om de nodige plannen, middelen en vergunningen te voorzien.

Investering
Welke investering daarmee gemoeid zal zijn, en hoeveel jobs de containerterminal kan opleveren, is nog niet bekend. “Maar ik kan wel meegeven dat we gemiddeld 4 tot 5 miljoen in een terminal investeren. In de meeste bekende van onze terminals, die van Meerhout, geven we rechtstreeks werk aan 70 mensen”, zegt David Huybrechts van BCTN.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer