Nieuws Limburg Norbord krijgt groen licht voor investering 16 miljoen

Norbord krijgt groen licht voor investering 16 miljoen

Norbord krijgt groen licht voor investering 16 miljoen

De Limburgse deputatie heeft een vergunning toegekend aan de Genkse producent van OSB-platen Norbord. Dit geeft het bedrijf de zekerheid om fors te investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit. De Canadese multinational wenst 16 miljoen euro vrij te maken voor de vestiging in Genk. Daarmee komt voorlopig ook een einde aan de jarenlange strijd met de buurtbewoners over geluids- en geuroverlast die Norbord zou veroorzaken.

norbord genk“We hebben de vergunning verleend omdat Norbord 16 miljoen euro wil vrijmaken en hier 12 extra arbeidsplaatsen mee zal creëren,” licht gedeputeerde Ludwig Vandenhove de beslissing toe. “Bovendien zijn er 15 contractors die continu voor Norbord werken. Voor tewerkstelling was het met andere woorden belangrijk dat deze vergunning toegekend kan worden.”

De milieuvergunning geldt voor een verhoging van de productiecapaciteit van 360.000 m³/jaar naar 400.000 m³/jaar. Dit is noodzakelijk om de stijgende kosten voor het produceren van de OSB-platen op te vangen, en om Norbord Genk een strategische plaats te geven binnen de Norbord- groep, zo laat de bedrijfsleiding weten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.