Nieuws Limburg Norbord trekt de kar van promotie voor hout

Norbord trekt de kar van promotie voor hout

Norbord trekt de kar van promotie voor hout

De Genkse OSB-platenproducent Norbord heeft zich geëngageerd voor een campagne die het gebruik van hout moet aanmoedigen. Het initiatief promoot hout als een hernieuwbare en veelzijdige grondstof. Beroepsorganisatie Fedustria wil hiermee de voordelen van het gebruik van hout beter bekend maken bij het grote publiek.

“Hout is hernieuwbaar, energievriendelijk, isolerend en goed voor de CO2,” aldus Jim Frazier , Site Director bij Norbord Genk (foto). “Bij Norbord zijn we dan ook bijzonder trots op ons product. De milieuvriendelijke eigenschappen van het plaatmateriaal inspireren ons om ook optimaal milieuvriendelijk te produceren.”

De slogan van de campagne luidt: hout geeft zuurstof. “Dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten,” zegt Frazier. “Het start al bij de aanplanting van jonge bomen die van in het prille begin koolstof opslaan en in ruil zuurstof afgeven. De koolstof die de bomen tijdens de groei opslaan, blijft vastgehouden in de houten producten die eruit worden gewonnen en dit ook na hergebruik en recyclage. Hout geeft ook zuurstof aan de bosbouw, want meer gebruik van hout betekent automatisch meer nieuwe aanplantingen en verantwoord bosbeheer. Met meer dan 20.000 werknemers in de Belgische hout- en meubelindustrie is ook de zuurstof die hout geeft aan de economie niet te onderschatten.”

“Wij als Norbord dragen dan ook actief bij aan gezonde bossen en een goede biodiversiteit. Onze grondstof wordt volledig verwerkt tot OSB. Alleen de schors wordt verkocht voor gebruik in de tuinaanleg. En in onze eigen biomassacentrale worden houtafval en sprokkelhout gevaloriseerd als warmtebron, voornamelijk om de houtschilfers te drogen. Da’s wat je noemt een maximale benutting van de grondstof.”

Jim Frazier vindt ook dat alleen niet-recycleerbaar houtafval mag worden aangewend als energiebron. “Alle andere houtfracties moeten duurzaam ingezet worden voor toepassingen met een lange levensduur, net omwille van hun milieuvriendelijke capaciteiten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.