Nieuws Limburg Norbord wil 16 miljoen investeren in Genk

Norbord wil 16 miljoen investeren in Genk

Norbord wil 16 miljoen investeren in Genk

Nordbord, de producent van houten OSB-platen uit Genk, heeft een milieuvergunning aangevraagd om de productiecapaciteit op te drijven. Als deze vergunning in het najaar wordt afgeleverd, zal Norbord in de Genkse fabriek 16 miljoen euro investeren, goed voor 10 rechtstreekse, bijkomende jobs.

Norbord kreeg 3 jaar geleden in beroep een nieuwe milieuvergunning van Vlaams minister Schauvliege, nadat er een lijdensweg van 2,5 jaar aan vooraf was gegaan. Klachten over geurhinder zorgden toen voor een ellenlang vergunningstraject. Het van origine Canadese bedrijf heeft inmiddels fors geïnvesteerd om te voldoen aan alle emissienormen. Er werd bovendien een directe communicatie met de buurtbewoners opgezet.

Norbord is inmiddels klaar voor een volgende stap, en wil de productiecapaciteit nogmaals verhogen. Van 360.000 m3 plaatmateriaal per jaar wil het bedrijf groeien naar 400.000 m3 per jaar. Dit kan binnen de huidige infrastructuur en binnen de geldende milieureglementeringen. De aanvraag voor de nieuwe milieuvergunning die hiervoor nodig is, werd onlangs volledig en ontvankelijk verklaard. “Als we in het najaar daadwerkelijk onze vergunning krijgen, kan de geplande uitbreiding in gang worden gezet,” zegt Guido Debois van Norbord. “De investering, goed voor een totaal bedrag van 16 miljoen euro, wordt gespreid over 3 jaar en is goed voor 10 rechtstreekse jobs. We zullen dan met 135 mensen zijn. Bovendien zorgen we met deze uitbreiding ook bij leveranciers voor heel wat onrechtstreekse extra banen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.