Nieuws Limburg NSI heeft interesse voor exportsubsidies

NSI heeft interesse voor exportsubsidies

NSI heeft interesse voor exportsubsidies

Het bedrijf NSI in Bilzen, dat toetsenborden en muissystemen van zeer hoge kwaliteit maakt voor de wereldwijde industrie, heeft interesse in de exportsubsidies die de provincie Limburg ter beschikking gaat stellen. Aangezien NSI, wiens producten onder meer worden gebruikt in de scheepvaart en luxejachten, in zijn niche een wereldspeler is en ongeveer 90% van de jaaromzet van 3,5 miljoen uitvoert, kunnen ze enige impuls voor hun exportplannen goed gebruiken.

Het is Voka Limburg dat met de financiële steun van de provincie een project op poten gaat zetten om innovatieve kmo’s te helpen op de internationale markten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen daarvoor adviescheques aanvragen. Voor Johann Leten (Voka) en Marc Vandeput (provincie Limburg) is het van groot belang om kmo’s te steunen bij hun (eerste) stappen op de internationale markten. “We mikken zowel op kmo’s die nog niet internationaal actief zijn, als op bedrijven die nieuwe markten willen aanboren. In het algemeen is het van belang dat bedrijven strategisch nadenken over internationalisering,” zeggen ze beiden.

Een bedrijf kan 30 adviescheques per jaar aanvragen, die elk 50% van de kosten dekken, en dit met een maximum van 7.500 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.