Nieuws Limburg “Nu langer en harder werken dan 10 jaar geleden”

“Nu langer en harder werken dan 10 jaar geleden”

“Nu langer en harder werken dan 10 jaar geleden”

Ondanks de economische crisis en de toenemende prijzendruk in de automobielverkoop, blijft VW- en Audi-garage Timmermans in Tongeren nog ieder jaar flink groeien. Op 6 jaar tijd werd de omzet verdubbeld, tot bijna 31 miljoen euro. “De reden is simpel,” zegt zaakvoerder Jos Timmermans, die het 61-jarige familiebedrijf leidt. “We werken hier steeds langer en harder, en dat met het hele team van intussen al 40 werknemers. Ook als baas klop ik veel meer uren dan pakweg 10 jaar geleden. Ik hou me momenteel bezig met de algemene bedrijfsleiding en met de verkoop van bedrijfsvoertuigen. Wel, de overgrote meerderheid daarvan wordt na 20 uur verkocht. Ondernemers waarderen het enorm dat de baas zelf de moeite doet om tijd voor hen vrij te maken. Dat schept vertrouwen en zo kunnen we stelselmatig meer verkopen. Uiteraard spelen ook de ervaring, gedrevenheid en de vakkennis daarbij een rol. Gelukkig zijn dat precies de sterktes van mijn medewerkers.”

Maar meer omzet betekent daarom niet meer winst. “Integendeel, want de druk op de marges is groter dan ooit,” zegt Jos Timmermans. “Vanuit de autofabrieken worden zware targets opgelegd. Bovendien worden er overal heel scherpe kortingen gegeven in de verkooppunten. Zeker als de klanten uit aangrenzende regio’s komen die eigenlijk onder een ander dealership ressorteren. Op die manier valt er voor niemand nog veel te verdienen.”

Met de opsplitsing tussen de garages voor VW en Audi zijn de grote investeringen bij Timmermans intussen achter de rug. “Maar als we op deze manier blijven groeien, moeten we op termijn een aparte werkplaats voor Audi gaan inrichten. Niet eenvoudig, want ons perceel is helemaal volgebouwd en uit ervaring weten we dat de vergunningsprocedures heel lang aanslepen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.